İdeal Küpe Seçimi Nasıl Olmalı? 3 Adımda Küpe Seçimi

İdeal Küpe Seçimi Nasıl Olmalı? 3 Adımda Küpe Seçimi

Günümüzde tasarım ve el işlemesi küpeler, pahalı küpelerden daha çok tercih edilmektedir. Farklı tasarımlarda, renklerde ve birbirinden parlak taşlarla dizayn edilen küpelerin çeşitliliği kadınların ilgisini çekmektedir. Oldukça şık ve sade küpe modelleri her zevke göre tasarlanmaktadır. Yazımızın devamında ideal küpe seçimi nasıl olmalı sorusuna yanıt verirken 3 adımda küpe seçimi hakkında bilgiler vereceğiz. 

 

Küpe Seçimi Nedir?

Küpe seçimi, diğer takılarla ve kıyafetlerle uyumlu olmanın yanında yüz şekline göre de yapılmalıdır. Küpeler, farklı tasarım ve modellerde üretilmektedir. Özel günlerde, spor giyimde ve iş hayatında birbirinden şık tasarım küpeleri kullanabilirsiniz. 

Küpe tasarımları, kullanılan malzemeye, zincir yapısına, taşlı olup olmamasına göre değişmektedir. İdeal küpe seçimi nasıl olmalı sorusu ise her kadının takı ve aksesuar alışverişinde merak edilmektedir. Onlarca model arasında kaybolmadan önce doğru filtreleme ve sıralama yapmanız için merak ettiklerinizi sizlerle paylaşacağız.

 

Küpe Seçimi Nasıl Yapılır?

Küpe seçimi, yüz şekline, giyim tarzına ve saç modeline göre yapılmalıdır. Tasarımlar arasında renkli, parlak, taşlı ve sade küpe modellerini kendinize uygun olarak seçebilirsiniz. Küpe seçimi, kıyafet uyumuna, saç modeline, diğer aksesuarların uyumuna ve yüz şekline göre değişmektedir. 

İlginizi çekebilir: Altın Kaplama Nedir? Altın Kaplama Takı Nasıl Yapılır?

1-Yüz Şekline Göre Küpe Seçimi

İdeal küpe seçimi nasıl olmalı sorusunun ilk cevabı yüz şeklinizdir. Kare, üçgen ve yuvarlak yüz tiplerine uygun küpe modelleri bulunmaktadır.  

İdeal küpe seçimi nasıl olmalı;

  • Kare yüz şekline göre çene hattını geçmeyecek uzunluktaki küpeler seçilmelidir. Halka küpeler, yuvarlak hatlı ve top şeklindeki küpeler daha uygundur.
  • Yuvarlak yüz şekline sahip olanlar köşeleri net, dikdörtgen, kare ve üçgen küpe modellerini tercih etmelidir. 
  • Üçgen yüz şekline sahip olanlar ise kısa yuvarlak ve klipsli küpeleri tercih ederek yüz dengesini sağlayabilirler. 

 

2-Giyim Tarzına Göre Küpe Seçimi

Tarzınızı yansıtmak ve şık bir görünüme sahip olmak için giyim tarzına göre küpe seçimi yapmak oldukça önemlidir. 

Halka küpeler genellikle basic ve günlük kıyafetlerle tercih edilir. İş yerinizde, arkadaşlarınızla buluşmaya giderken giydiğiniz gömlek ve spor elbiseler ile halka küpeleri kombin yapabilirsiniz.

Taşlı küpe ve sallantılı küpe modelleri abiye elbiselerle birlikte daha çok tercih edilmektedir. Taşlı küpe modelleri, kıyafetlerinizin dikkat çekici hale gelmesini sağlayacaktır. Taşlı ve parlak bir elbise tercih ediyorsanız taşsız, sade ve zarif modeller ile kombin yapabilirsiniz.

 

3-Saç Modeline Göre Küpe Seçimi

Saçlarınızın uzunluğu ve rengi küpe seçimlerinizi önemli ölçüde etkiler. Kısa saç modellerinde çene hatlarını ortaya çıkaran parlak, uzun tasarımlı küpeleri tercih edebilirsiniz. 

Uzun saçlara sahip kadınlar yüz hatlarını ortaya çıkaracak halka küpe, uzun küpe modellerini seçebilirler. İdeal küpe seçiminde saç renkleri oldukça önemlidir, sarı saçlar için renkli ve taşlı küpe modelleri; koyu renkli saçlar için altın veya rodyum kaplama küpe modelleri tercih edilmelidir.

Esmer Bijuteri olarak küpe seçimi nasıl olmalı, sorusuna detaylı olarak yanıtlar vermeye çalıştık. Kıyafetlerinize, yüz hatlarına ve saç modelinize uygun olan küpe çeşitlerini Esmer Bijuteri üzerinde bulabilirsiniz. 


 
Etiketler: Bijuteri Küpe
Şubat 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR