Rodyum Nedir? Rodyum Kaplama Takı Nedir?

Rodyum Nedir? Rodyum Kaplama Takı Nedir?

Işığı yakalayan parlak beyaz renkte ve yüksek kaliteli bir yüzük, kolye veya küpe arıyorsanız, rodyum takılar en iyi seçiminizdir. Rodyum kaplama, sert darbelere karşı koruma sağlar ve çevredeki değerli taşları aydınlatır. Rodyum, aradığınız ekstra ışıltıyı yakalayabilir. Rodyum takının size uygun olup olmadığına karar vermenize yardımcı olmak için rodyum kaplama takıların tüm detaylarını birlikte inceleyelim.

Rodyum Nedir?

Rodyum, mücevherat için kullanılan en beyaz ve en değerli metaldir. Altın veya platinden daha nadir bulunan ve gümüşten daha beyaz olan bir üründür. Metal kendi başına o kadar seyrek bulunur ki, genellikle platin madenlerinden bir yan ürün olarak çıkarılır. Rodyum, aşırı parlaklığı, yansıtıcılığı ve gücü sayesinde birçok farklı sektörün yanı sıra mücevher üreten endüstrilerde de sıklıkla tercih edilir.

 

Rodyum kaplama, ekstra güç ve parlaklık için ince bir rodyum tabakasıyla kaplanmış altın, gümüş veya diğer alaşımlardan oluşan bir baz metalden yapılan mücevher anlamına gelir. Rodyumla kaplanan takılar, diğer metallere göre daha parlak ve daha dayanıklıdır. Rodyum kaplama takı çizilmez, aşınmaz ve parlaklığını uzun süre boyunca korur. Rodyum metali, nikel içermediğinden kararmaz. Ayrıca korozyona dayanıklıdır ve paslanmaz. Rodyum metali tek başına güçlü olduğu için nikel veya bakır gibi zamanla paslanıp cildinizde koyu yeşil izler bırakacak diğer metallerle alaşım yapılmasına gerek yoktur.

 

Rodyum Takılar Zararlı mı?

Rodyum, ciddi cilt reaksiyonlarına neden olabilecek nikel içermediği için hipoalerjeniktir. Aslında cildinizi güvende tutmak için nikel ile alaşımlanmış diğer metallere karşı koruma sağlar. Nikel alerjiniz varsa veya sadece cildinizi korumak istiyorsanız rodyum sizin için mükemmel bir seçimdir. Hassas ciltler için önerilen bir seçenektir. Özellikle yeni deldirilen kulaklarda kullanılan küpelerde rodyum küpe tercih etmek çok mantıklı olacaktır. Rodyum nikel içermediğinden kulakları tahriş etmez veya ciltte kızarıklık bırakmaz. 

 

 

 

İlginizi çekebilir: Tarzına Uygun Takıyı mı Arıyorsun? İşte 4 Farklı Tarz İçin Takı Seçimi

Rodyum Hangi Takılarda Kullanılır?

Rodyum genellikle yüzük, küpe ve bilekliklerde kullanılır.

 
  • Rodyum Kaplama Yüzük: Rodyum yüzük, diğer takılara oranla daha kısa ömürlüdür. Bunun sebebi ciltle sürekli olarak temas halinde olmasıdır. Fakat bakımı iyi yapılırsa uzun süre kullanılabilir. Rodyum kaplama yüzükler, oldukça şık ve klasik bir görünüme sahiptir.
  • Rodyum Kaplama Kolye: Rodyum kolye, özel günler için çok iyi bir tercihtir. Hem uygun maliyetli hem de şık bir kolyeye sahip olmak isteyen kişiler için rodyum kaplama kolye çok uygundur. Rodyum kaplama kolye aynı zamanda yüzükler kadar yüksek bakıma ihtiyaç duymaz.
  • Rodyum Kaplama Bileklik: Rodyum bileklik, özellikle som gümüş takılar ile birleştiğinde hem çok şık hem de oldukça dayanıklı hale gelir. Rodyum kaplama bilekliği sürekli olarak kullanmak istiyorsanız bakımına dikkat etmeli ve sürekli tak-çıkar işlemi yapmamalısınız. Bu, rodyum kaplamanın hasar görmesine ve soyulmasına sebep olabilir.


Rodyum Kaplama Takılar Solar mı?

Mücevheratta kullanılan diğer metaller gibi rodyum da aşınmaya ve yıpranmaya karşı hassastır. Bu nedenle, ortalama olarak çoğu kaplamanın her 12-18 ayda bir yenilenmesi gerekecektir. Bu, takının nasıl kullanıldığına da bağlıdır. Temas aşınması daha az olan küpeler veya kolyelere kıyasla yüzüklerin genellikle daha iyi bakılması gerekir. Parfüm gibi kimyasal içeren ürünler direkt olarak takının üzerine sıkılmamalıdır. Mücevheratın herhangi bir onarım veya cilalama işlemine tabi tutulması gerekiyorsa, çoğu durumda bu, rodyum kaplamayı da kaldırır ve bu nedenle tamamlandığında rodyum kaplama yapılmasını gerektirir. Böylece rodyum takıda solma meydana gelmez ve uzun bir süre boyunca kullanılabilir. 

 

Ürünlerimizi incelemek için buraya tıklayabilir, ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayarak bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir, ya da bizimle buraya tıklayarak iletişime geçebilirsiniz.

 


 
Etiketler: Rodyum Takı
Ocak 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR